Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας ♦ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας • Συγκρότημα Γαιόπολις • Λάρισα • g-energy@uth.gr

twitter 312464 640 linkedin facebook

 chouliaras ioannis

Χουλιάρας Ιωάννης
Καθηγητής

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας,
Συγκρότημα Γαιόπολις

Π.Ο. Λάρισας-Τρικάλων
41500 Λάρισα

email: xouliar@uth.gr
τηλ: 2410-684.533

 

Σχετικές ιστοσελίδες

Γνωστικό αντικείμενο: Εδαφομηχανική

Σύντομο βιογραφικό: Ο Δρ. Ιωάννης Χουλιάρας κατέχει Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1980), Μάστερ στη Διαχείριση Κατασκευών και τα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του ASTON στο Birmingham της Αγγλίας (1982) και Διδακτορικό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην περιοχή της διάβρωσης των εδαφών (2000).

Από το 1981 έως το 1989 άσκησε το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού στις περιοχές της Ξάνθης και της Λάρισας και ασχολήθηκε με την εκπόνηση μελετών οικοδομικών έργων και την κατασκευή δημοσίων έργων.

Από το 1989 έως το 2014 εργάστηκε ως μόνιμο μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Δασοπονίας του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας, εξελισσόμενος από τη βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμογών (1989) στη βαθμίδα του Καθηγητή (2006). Το 2014 μετακινήθηκε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Λάρισας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το 2019 εντάχθηκε στο Γενικό Τμήμα Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το 2022 μετακινήθηκε στο Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει τα μαθήματα:

  • Εισαγωγή στην Οικονομία της Ενέργειας (6ο εξάμηνο)
  • Κτίρια Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (6ο εξάμηνο)
  • Διαχείριση Ολικής Ποιότητας (7ο εξάμηνο)
  • Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα (7ο εξάμηνο).

Έχει περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά, συνέδρια αναγνωρισμένου κύρους και συλλογικούς τόμους στις περιοχές της εδαφομηχανικής, της διάβρωσης των εδαφών, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενεργειακής λειτουργίας των κτιρίων και της οργάνωσης των επιχειρήσεων. Έχει συγγράψει και ένα βιβλίο κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος, το οποίο αποτελεί εγκεκριμένο σύγγραμμα για διδασκαλία στα ΑΕΙ της ημεδαπής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, έχει αναλάβει τη διοίκηση τριών Τμημάτων του, και συμμετείχε ως υπεύθυνος και μέλος ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και σε πλήθος διαφόρων επιτροπών.

Attachments:
Download this file (Βιογραφικό Σημείωμα_Χουλιάρας_2023-09-18.pdf)Chouliaras_CV[Βιογραφικό Σημείωμα]501 kB